Vijf redenen om nooit een nieuwe auto te kopen!

Vijf redenen om nooit een nieuwe auto te kopen!

Daarstraks hoorde ik het weer op straat, iemand die het had over de aankoop van een nieuwe auto. Waarom zou je dit nu zelfs maar overwegen, vraag ik me af. Ik weet niet hoe het voor jullie zit, maar de aanschaf van een nieuwe auto heeft in mijn ogen veel meer nadelen dan de aankoop van een tweedehands exemplaar!

cash geldDenk eerst en vooral maar eens aan de hoge kosten van een nieuwe auto! Ma en pa zullen lachen als je komt aandraven voor financiële hulp en je spaarrekening zal je ook niet goed gezind zijn. Uiteraard kun je je eigen wagen kiezen met alle opties van dien, maar daar hangt wel een mooi – lees: belachelijk duur – prijskaartje aan vast!

Wat mij bovendien aanspreekt aan een tweehandswagen is dat je je minder druk maakt om deuken en krassen. Ik heb in ieder geval niet meer de neiging om hem in perfecte staat te houden, zoals dit wel het geval zou zijn bij een nieuwe. Een auto is voor mij een gebruiksvoorwerp, net zoals een gsm of een horloge. Je kan hem onmogelijk in een perfecte staat houden! Af en toe krijg je wel eens een deukje in je bumper, heb je wel eens nood aan een nieuwe band of zit er een sterretje in je voorruit (vorige week nog bij mij, op een uurtje gefixt door Tom bij TouringGlass)!

En dan komen we tot de financiële kant van de zaak. Denk maar eens aan de jaarlijkse afschrijving van een nieuwe wagen! De eerste jaren ziet u de waarde van uw auto al met duizenden euro’s slinken. Als je je auto zelfs al maar gaat ophalen bij je garage of dealer, is je auto zelfs niet meer nieuw en daalt die al aanzienlijk in waarde. Je hoeft hoogst waarschijnlijk ook geen lening aan te gaan bij je bank, wat dat dure prijskaartje van een nieuwe auto wel zal vereisen. Profiteren van de lagere aanschafkosten van een exemplaar van drie of vijf jaar oud zeg ik. Veel beter voor de centjes!

En dan last but not least: wat zeggen de verzekeringen bij een nieuwe wagen? Juist ja, een uitgebreide verzekering. Een tweedehandswagen kan je verzekeren met een Burgerlijke Aansprakelijkheid, maar een nieuwe auto smeekt je bijna om verzekerd te worden tegen vanalles en nog wat, zoals schades die je zelf hebt aangericht. En welke autoverzekering kost nu  net een heleboel geld? Precies, een volledige Omnium (en die zijn duur, kijk hier maar eens)!

Neenee mensen, ga voor een tweedehandsauto: je zal er minstens evenveel genot van hebben, net zoals je spaarcentjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *