Thee!

thee

Thee!

Veel mensen beginnen de dag met een kop koffie om wakker te worden. Er zit cafeïne in, dus dat geeft meteen een boost. En sommigen vinden het ook gewoon lekker. Ik vind persoonlijk dat de kopje theesmaak veel te fel is, en ik word min of meer misselijk van de geur. Redelijk lastig op kantoor, waar tussen 9 en 10 de koffiegeur immens is. Op elk kantoor waarschijnlijk. Koffie zorgt ook echt voor een stinkende adem, en het is echt slecht voor je tanden. En cafeïne werkt verslavend en je hebt er altijd meer van nodig.

Ik hou niet van koffie omwille van die eigenschappen. Geef mij maar thee. Het stinkt niet, er zijn meerdere mogelijkheden qua smaak en het tast je tanden niet aan! Voor de koffiedrinkers vind ik een goede breakfast tea, zoals de Earl Grey, een goede overstapper. Die thee is iets sterker dan een gemiddelde infusion thee. Een zwarte thee kan je ook extra straf maken. Kies je voor losse blaadjes al helemaal: dan doe je gewoon wat meer in je leeg theezakje en laat je het extra lang hangen. Losse thee koop ik het liefst via Thee.be, in mijn ogen de beste theewebshop van het land.

Gezonder is echter groene thee of witte thee. Ook zijn er verschillende kruidenthees met positieve werking. Zo zijn er ideale voor na de lunch om makkelijker te verteren, of meer oppeppende theetjes die zorgen dat je je namiddagdipje doorkomt – zonder dat er schadelijke middelen in zitten. Thee is ook vriendelijker voor de maag – daar ben ik wel bij gebaat.

Je drinkt thee het best zonder suiker. Dat is gezond. Wil je toch zoeten, doe dan met honing. Enjoy – zeker met de koude dagen die er zitten aan te komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *