Mijn supersexy webdesign!

Mijn supersexy webdesign!

Mensen vragen mij wel eens waarom ik zo een lelijke website heb. Dat is dus omdat ik iets simpels wilde. En simpeler dan het theme van Jakob Nielsen bestaat niet. Maar daar is ook wel een goede reden voor natuurlijk. Ten eerste heeft de kerel zijn design ontwikkeld in 1995, toen mensen nog niet allemaal breedband internet hadden. Een snel ladende website was dus noodzakelijk. jakob nielsenOrigineel zouden er zelfs geen foto’s op mogen staan hebben. Maar dat heb ik alleszins al afgeschaft. Verder zei de webdesigner zelf dat hij grafisch niet echt sterk is. Same here. Ik ben kleurenblind, dus wat weet ik nu van mooie websites af. Wat ik schrijf moet maar boeiend genoeg zijn zodat jullie niet letten op de vormgeving. Haha!

Belangrijker voor mij was dat hij een expert is op het vlak van usability, gebruiksvriendelijkheid dus. Ik werk nu toch al wel enige jaren voor de helpdesk van een softwarebedrijf. Wij ondersteunen een vijftal softwarepakketten, waarvan er drie in-house worden ontwikkeld. Het valt me altijd op dat, hoe simpel je het ook probeert te maken, mensen tòch nog altijd erin slagen om iets volledig verkeerd te doen of iets kapot te krijgen. Foolproof software bestààt volgens mij gewoon niet. Ik denk echter dat het ontwerp van Nielsen wel foolproof is. Ik daag jullie uit!

Stop dus maar met vragen naar een andere lay-out, en blijf me maar verder uitlachen: ik stap niet van dit design af (ook niet als ik een bon krijg van belDesign!). Die kerel is er stinkend rijk mee geworden. Wat een held.

By the way, die kerel op de foto hier rechts is ‘m dus echt he.

Next post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *