Mijn favoriete Lego

Lego Cars

Mijn favoriete Lego

Ik ben altijd al een grote Lego-fan geweest. Ik bespreek hier kort mijn favoriete Lego-series om met jullie even mijn passie te delen. Als echte speelgoedgek heb ik echt genoten van het schrijven van deze pagina, en denk ik dat ik zeker weer wat kinderharten kan gaan sneller doen slaan.

Lego CarsLego Cars

Cars, iedereen – inclusief alle kinderen – kennen deze Amerikaanse computeranimatiefilm. De film, waarin de wereld bevolkt wordt door levende   auto’s en andere voertuigen, dateert ondertussen al van 2006 (zijn opvolger uit 2011 niet meegerekend), maar de figuurtjes zijn nog steeds een must-have voor velen.

Cars versus Lego

Lego heeft de karakters overgenomen van de eerste film om de film te vieren en om de komst van de opvolger te promoten. Figuren als Lightning McQueen, Jeff Gorvette, Finn McMissile, Chauncy Fares en Lewis Hamilton komen als vanouds weer tot leven via de lego-bouwpakketten. Wie een grote aanhanger is van de film, zal zeker houden van deze lego-pakketten!

Plezier voor jong en oud

Bouwdozen als de Spionnenstraaljager, de Big Bentley’s  Speelset en de Macs Teamvrachtwagen bezorgen je gegarandeerd uren bouw- en speelplezier, of je nu zes jaar oud bent of 60 jaar oud. Herontdek het verhaal van Cars via deze speciale lego-bouwdozen en bereid je voor op spannende momenten!

Zoek je het ideale geschenk voor de creatieveling in je zoon of dochter? Of hou je zelf wel eens van een bouwavontuur? Lego heeft Cars omgetoverd tot het ideale tijdverdrijf voor jong en oud. Haal deze bouwpakketten in huis en maak je klaar om Lightning McQueen doorheen je huis te laten zoeven!

Lego Creator

Lego Creator wordt weleens het meest populaire Lego-thema allertijden genoemd. Ook jij hebt hier zeker en vast al iets van gehoord en dit is niet zo verwonderlijk: de grote diversiteit aan soort sets te vinden zoals huizen, voertuigen en beesten, maar ook is het een prachtige serie die geschikt is voor jong en oud!

Lego Creator – Grondbeginselen

Lego Creator heeft verschillende subcategorieën: robots, kleine en grote   voertuigen (auto’s, boten, vliegtuigen, enzoverder), allerlei dieren en gebouwen en andere constructies (vuurtorens, huizen, monumenten, etcetera).   Voor de allerkleinsten onder ons zijn er bouwpakketten met de gekende basisblokjes, maar voor de groteren bestaan de bouwdozen uit complexere onderdelen. Het betreft realistische stukken als de Eifeltoren in Parijs, de Taj Mahal in Agra, een brandweerkazerne, de Tower Bridge in Londen, een stadshuis, een carrousel op de kermis, dinosaurussen en nog veel meer.

Uniek en vindingrijk

Door de unieke, maar toch neutrale modellen die er te vinden zijn in het assortiment van Lego Creator is het goed te combineren met o.a. Lego City,  Lego Racers en natuurlijk de Lego treinen. Iedere Lego Creator set is bovendien 3 in 1, dus ieder set is inclusief de beschrijving en stenen om 3 verschillende modellen van te bouwen, driedubbel plezier gegarandeerd!

Lego Harry Potter

Harry Potter, wie kent deze held niet? Iedereen wilt wel eens een avontuur meemaken, zoals Harry en zijn vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel.      Lego geeft je de kans van je leven om je aan dergelijk avontuur te wagen.

Harry Potter in een notendop

Harry studeert samen met Ron en Hermelien aan de Zweinstein Hogeschool voor hekserij en tovenarij. Het hoofdverhaal concentreert zich op Harry’s gevecht tegen de duistere tovenaar Heer Voldemort, die Harry’s ouders vermoordde in een poging onsterfelijkheid te verwerven en de tovergemeenschap aan zich te onderwerpen. Samen met enkele beschermelingen als Hagrid en Perkamentus beleven ze de meest spannende avonturen.

Harry Potter versus Lego

Lego heeft verscheidene lego-modellen gecreëerd, die gebaseerd zijn op de meest belangrijke scènes, voertuigen en personages. De allereerste bouwdozen verschenen reeds in 2001, gelijktijdig met de release van de allereerste Harry Potter-film, genaamd Harry Potter en de steen der wijzen.

Hierna was het een tijdje stil rond de Harry Potter-productielijn, totdat CEO Kjeld Kirk Kristiansen meldde in 2004 dat Lego als bedrijf een groot verlies leed en daarom ook veranderingen zou doorvoeren in haar producten. Lego ging echter verder met de productie van de Harry Potter-lijn tot in 2007, waarna deze weer stop werd gezet.

In 2009 en in 2011 bracht Lego echter wel een videospellen uit, genaamd Lego Harry Potter: Years 1-4 en Lego Harry Potter: Years 5-7. Ondertussen werd in 2010 ook een set uitgebracht, met onder andere Hagrid’s Hut en Dobby’s Release, maar in 2013 werd officieel medegedeeld dat de productielijn werd stopgezet.

Wil je de avonturen van Harry Potter in je woonkamer laten herleven? Dan zijn de Harry-Potter bouwdozen van Lego jouw ideale vrienden.

Lego Duplo

Lego heeft duplo bedacht voor kleine kinderen. De duplo-steen werd in 1969 ontwikkeld als ‘grote steen voor kleine handjes’. Sinds 1969 zijn er maar liefst al 12 miljard duplo-elementen geproduceerd. De lengte-, breedte- en hoogtematen van duplo – Latijn voor tweemaal – zijn tweemaal zo groot als de gewone Lego, waardoor ze niet kunnen worden ingeslikt, maar bij het bouwen wel te combineren zijn met legoblokken.

Vrolijk bouwspeelgoed

Net als Lego hadden de duplo-blokken oorspronkelijk alleen de kleuren blauw, groen, rood en geel. Later zijn er ook andere kleuren op de markt gekomen. Er bestaan onder andere treinen, (piraten)schepen, vliegtuigen, helikopters en kastelen van duplo. In de latere series van Duplo komen bekende kinderthema’s terug, zoals Winnie de Poeh, Bob de Bouwer, Dora the Explorer en Thomas de stoomlocomotief.

Lego voor kinderen

Indelen, rangschikken, vergelijken en herkennen van patronen zijn belangrijke aspecten bij het ontdekken van de eigen wereld. En dat is precies wat kinderen doen als ze met duplo-stenen spelen. Door met duplo-producten te spelen, ontwikkelen kinderen basiskennis over wiskundige termen en begrippen als langer dan, hoger dan, kleiner dan, rond, vierkant enzoverder. Bovendien is het opbouwen en weer omgooien van een toren is één van de meest geliefde bezigheden van kinderen over de hele wereld.

Morsen is helaas ook één van de eigenschappen van vele kleine ukken, maar geen nood, Lego-stenen kunnen met de hand worden gewassen met een mild wasmiddel in warm water.

Bouwen met duplo-stenen van Lego is bevorderlijk voor de ontwikkeling van het concentratievermogen van uw kind. Een bouwset als cadeau is bijgevolg ideaal voor alle kleine dreumesen!

Lego Duplo

Lego Ninjago

Lego Ninjago Masters of Spinjitzu maakt deel uit van de lopende productielijnen van Lego en is gebaseerd op een succesvolle tv-serie met dappere ninja’s die strijden tegen gevaarlijke schurken die hun wereld dreigen te verwoesten.

Ninjago versus Lego

Het thema bestaat uit de locaties, de minifiguren van de personages en de wapens uit de wereld van Ninjago. De onderdelen zijn gemaakt van bouwelementen uit de Lego System productlijn. Bijzonder is dat een uniek spelelement is toegevoegd, namelijk Spinjitzu, de vechtstijl beoefend door de personages van Ninjago. De strijders draaien rond en gebruiken hun elementaire krachten om tornado’s van energie en staal te worden. Meerdere sets in het spel hebben bijzondere spinner onderdelen, op maat gemaakt voor de verschillende karakters.

Ideaal voor de kleine ninjafans

Er zijn uren plezier te beleven aan de herkenbare figuren en bovendien het spelen van het Spinjitzu spel met vrienden een ware sociale belevenis. Net als bij al het Lego-speelgoed, is het bouwen een deel van de pret, en de interessante en kleurige sets voeden de fantasie en stimuleren de ontwikkeling van alle kinderen. Uren speelplezier gegarandeerd: eerst met het bouwen van iedere set en daarna met het verzinnen van verhalen.

Ieder kind heeft het in zich om een ware Meester van Spinjitzu te worden!

Lego Pirates

Pirates of the Caribbean; het eerste wat in je opkomt wanneer je hieraan denkt, is Johnnny Depp die de gekke Jack Sparrow op een briljante wijze vertolkt. De filmserie is dus het meest gekende onder ons, maar wat velen niet weten is dat er een groot aantal spin-offs zijn. Denk hierbij maar aan boeken, spellen en… Lego!

Pirates of the Caribbean – De filmserie

Zoals eerder vermeld, bestaat er een filmserie, van maar liefst 5 films. The Curse of the Black Pearl (2003), Dead Man’s Chest (2006), At World’s End (2007), On Stranger Tides (2011) en Dead Men Tell No Tales (nog te verfilmen). Telkens opnieuw blies Jack Sparrow en consoorten de wereld omver met een nieuw avontuur vol avontuur, spanning en humor.

Pirates of the Caribbean versus Lego

Lego biedt je de mogelijkheid om de avonturen van Jack Sparrow in huis te halen en om zelf in het wilde avontuur te stappen. Waan je in de huid van Elizabeth Swann, Hector Barbossa of Jack Sparrow en ga geen uitdaging uit de weg!

Lego bracht de eerste bouwdozen reeds in 2011 op de markt, dewelke ook allemaal een poster bevatten van Lego Pirates of the Caribbean. Een pronkstuk voor elke verzamelaar! Met sets als Mini Black Pearl, Captain Jack Sparrow, The London Escape, Fountain of Youth en Whitecap Bay is je plezier gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *