Een nieuwe uitdaging: Improvisatie

Een nieuwe uitdaging: Improvisatie

Niet zo lang geleden ben ik met een neef van mij naar een optreden – of zeg maar een match – gaan kijken van de Belgische Improvisatie Liga, kortweg BIL. Een geheel nieuwe ervaring voor mij!

Ik had wel eens gehoord van improvisatie groepen en vroeger keek ik wel eens naar de lama’s (zie filmpje hieronder) maar dat is intussen ook al een hele tijd geleden. Dit optreden was ook helemaal anders dan die tv-shows. De spelers stonden in een ring en ze zijn steeds verdeeld in vaste ploegen. Ze hadden allemaal sporttruitjes aan, al weet ik niet of dit altijd zo is of het enkel was omdat deze match in het teken van Sporting Antwerpen stond. We mochten met sloffen gooien wanneer we iets niet goed vonden maar ik heb mijn slof niet gegooid, omdat ik eigenlijk alle stukken verwonderd was over de kunde van deze spelers. Je moet het maar doen, 1 of 2 woorden aangereikt krijgen en er een hele scene mee uitbouwen. Echt knap!

Ik was zo sterk onder de indruk dat ik me heb ingeschreven. Bij de BIL kan je namelijk ook cursussen volgen. Volgend jaar in september begin ik eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *