Drie gezonde smoothie-recepten voor mijn nieuwe blender

blender

Drie gezonde smoothie-recepten voor mijn nieuwe blender

Met een blender spaar je in elk geval veel tijd uit zeker in de ochtend. Een blender is in feite een eenvoudig keukenapparaat waarmee je smoothies, milkshakes, sauzen, soepen en cocktails kunt maken. Helaas blijkt uit testen dat niet alle blenders even geschikt zijn voor het fijnmalen van babyvoeding, het crushen van ijs of het maken van mayonaise. Maar met een eenvoudige blender kun je wel heel goed gezonde smoothies maken. Je kunt voor het maken van smoothies zelf kiezen welke gerechten je in een blender stopt en zo je gerechten aanpassen aan een eventueel dieet. Welke blender het meest geschikt is voor jou kunnen wij niet beoordelen maar we kunnen wel wat tips geven.

Een blender gebruiken voor het maken van smoothies

Gebruik in een blender nooit al te zware of harde ingrediënten. Het is dan ook niet goed om in een blender brooddeeg of aardappelpuree te maken. Gooi ook géén kokende vloeistoffen direct in je blender maar laat deze even afkoelen. Een blender kán en mág je nooit helemaal vullen. Er staat een minimum en een maximum op de kan. Houdt dit ook aan! Gebruik je zachte fruitsoorten dan is het vaak niet nodig om vloeistoffen toe te voegen. Wordt jouw smoothie te dik dan kun je, door het losdraaien van de deksel, eenvoudig wél vloeistof toevoegen. Hierdoor voorkom je ook overbelasting.

Kies de juiste blender

Bepaal vooraf waarvoor je een blender wilt gebruiken. Ga je een blender af en toe gebruiken voor het maken van smoothies of soep dan is een standaard blender ideaal. Je kunt hier zachte ingrediënten mee fijnmaken. Dat je er een kleine hoeveelheid harde ingrediënten aan toevoegt zoals kleine hoeveelheden ingevroren groente of fruit is geen enkel probleem. Maak je dagelijks smoothies en vul je die vaak aan met diepvries fruit, ijsblokjes of noten dan kun je beter kiezen voor een power-blender. Het vermogen van een powerblender is dan ook hoger. Door dit hogere vermogen worden voedingsstoffen fijner gemixt waardoor ze sneller worden opgenomen in je lichaam.

Er zijn blenders vanaf 250 watt maar hoe hoger het vermogen hoe meer ingrediënten je kunt mixen. Je kunt ook kiezen voor een vacuüm blender die houdt vitamines, kleur en smaak intact. Dit komt omdat een vacuüm blender voordat deze gaat mixen eerst alle lucht uit de blender zuigt. Je kunt jouw smoothie in een vacuüm blender ook langer bewaren. De inhoud van een blender is belangrijk. Maak je smoothies voor één persoon dan hoef je géén grote blender te kopen. Je kunt dan volstaan met een blender tot 1 liter. Maak je smoothies voor je hele gezin ga dan voor een blender van 1,5 tot 2 liter. Er zijn ook blenders waarvan de kom gelijktijdig een soort beker is zodat je deze mee kunt nemen.

Bekende merken als Philips, Moulinex en Domo maken degelijke Blenders; maar de beste blenders zijn in mijn ogen van gespecialiseerde merken zoals Blendtec en Vitamix. Duurder, maar écht heel goed!

Drie gezonde smoothie-recepten voor je nieuwe blender

Een gezonde smoothie is een smoothie die vol zit met goede voedingsstoffen die je ook nog eens een verzadigd gevoel geven. Deze maak je als volgt:

blender gebruiken smoothieEen groene smoothie.

–        Maak een avocado schoon

–        Twee handjes boerenkool

–        Pakje kokoswater

–        Twee eetlepels lijnzaad

Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot een romige substantie. Wil je een zoetere smoothie voeg dan wat zoete appel toe.

Smoothie met rood fruit:

–        3 volle handen rood fruit (of een doosje rood diepvriesfruit)

–        2 Bananen

–        1 kleine hand rucola sla

–        5 bladeren verse andijvie

–        2 Glazen water

Meng alles goed door elkaar.

Superfood smoothie:

–        Halve schoongemaakte avocado

–        100 gram zomerfruit

–        150 ml amandelmelk

–        Beetje citroensap

–        1 eetlepel chiazaad voor de garnering

Meng alles behalve het chiazaad tot een romige smoothie. Door meer- of minder citroensap bepaal je de smaak van deze smoothie. Garneer met het chiazaad.

Previous post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *