Blogpauze, en dan heel veel spam…

akismet

Blogpauze, en dan heel veel spam…

Ik heb er een blogpauze opzitten. Beetje druk bezig geweest met werk, en ook dit weekend vooral veel gewerkt. Ik heb zowaar met m’n vader samen zelf een veranda in mekaar gestoken – ‘t was geen grote, maar we zijn er wel trots op.

akismetAnyway, terug aan ‘t bloggen dus was het plan. Na inloggen in mijn WordPress dashboard werd ik echter overrompeld door duizenden spamreacties. Ik begrijp niet zo goed wat spammers ermee willen bereiken aangezien de comments alleen worden geplaatst na goedkeuring, maar goed, irritant is ‘t wel. Na wat onderzoek bleek dat ik de Akismet-plugin nooit had ingesteld. Snel actie ondernomen, en met één klik werden meer dan 6000 comments meteen als spam gezien en gefilterd. Spijtig genoeg wilde dat ook zeggen dat er geen enkele échte reactie was binnengelopen. Maar goed, bloggen doe ik niet alleen voor een publiek.

Ik probeer in de komende weken zeker nog eens iets te bloggen. De bedoeling is écht wel om in deze domeinnaam toch nog wat leven te houden, hé!

Previous post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *