Als echte man zeg ik nu: “GEDAAN MET STRIJKEN!”

strijken

Als echte man zeg ik nu: “GEDAAN MET STRIJKEN!”

Hoooo wat heb ik er toch een hekel aan! Strijken is zonder enige twijfel de meest verfoeilijke huishoudelijke taak die er bestaat. Opruimen of koken, allemaal ok, of de vloer boenen, hoegenaamd geen moeite mee! Maar doe mij niet langer dan tien minuten boven die strijkplank staan of ik krijg het! Supersaai, veel te warm, zwaar en lijkt ook absoluut niet vooruit te gaan. Toegegeven, dat laatste kan komen omdat ik altijd teveel bijeen laat komen.

Maar niets meer van dat alles! Hoera voor de dienstencheque! Sinds kort gaat mijn strijk naar lieve mensen die strijken (hopelijk voor hen) minder irritant vinden dan ik. Ze halen het op en ze brengen het terug. Je moet het alleen in een wasmand stoppen. En eigenlijk begint hier pas mijn verhaal… Waar moest ik in godsnaam zo’n mand vinden? Ik heb wel wasmanden, zo in riet, maar dat was zoiets super groot, het moest compact zijn. Ikea en een paar grootwarenhuizen afgezocht, maar niks. Uiteindelijk heb ik ze gevonden bij Blokker in Wijnegem! In alle soorten en formaten zelfs! ‘k Heb niet het duurste modelletje meegenomen maar het zal zijn ding wel doen – het past perfect in de koffer van mijn autootje. Want zo’n manden heb je dus ook van bekende merken en dan betaal je wel meteen wat meer natuurlijk. Gelukkig was er een budget-versie ook.

Ik kan het in ieder geval elke strijk-hater aanraden. Zelfs al zouden ze de voordelen op die dienstencheques afschaffen – ik denk niet dat ze me nog overtuigd krijgen om het zelf te doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *